Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
17. september:

Informasjonsside om koronavirus

Det kommer mye informasjon i disse dager og vi har derfor laget en egen informasjonsside om koronavi... Les mer

Nyhetssaker

Informasjon om influensavaksine

Influensavaksinen kommer til Kvinesdal 26.oktober.
Det blir vaksinering på legesenteret 27. og 28. oktober kl. 15.30 - 17.00 for alle over 65 år og risikopasienter.

Se informasjon fra FHI: Influensavaksine til risikogrupper - FHI

Husk at det må gå minst 1 uke mellom influensavaksinen og koronavaksinen. Vaksinen er gratis for deg med frikort, og koster 50 kroner for de som ikke har frikort.

Vaksinen kan også fås på time hos legen slik som tidligere eller ved å kontakte legesenterets resepsjon på dagtid.

Vaksinering influensa

Ordføreren orienterer uke 39

Nå har vi gått over til en normal hverdag med økt beredskap.

Det har vært en krevende tid for mange og det er gledelig at vi nå kan åpne opp samfunnet og komme tilbake til så normal hverdag som mulig med økt beredskap.

Jeg ønsker å takke alle for den formidable innsatsen som er gjort under pandemien. Innbyggere, ansatte, næringsliv, foreninger, frivillige, ja hele samfunnet har bidratt til at vi nå kan åpne opp.
I Kvinesdal er nå 85,9% av befolkningen over 18 år fullvaksinert, mens 89% har fått første dose.
Vi har ledige vaksinedoser og de som ønsker vaksine kan ta kontakt med vår koronatelefon.

Selv om samfunnet nå åpner opp er det viktig at vi fortsetter å være forsiktige og viser hensyn til hverandre.

• Ha god hånd og hostehygiene
  • Hold deg hjemme hvis du er syk
  • Test deg hvis du har symptomer på covid-19

Nå som vi går over til en normal hverdag med økt beredskap vil vi avslutte den ukentlige oppdateringen av status på vaksinering og testing.

Per Sverre Kvinlaug

Influensavaksine til risikogruppene

Influensavaksine kommer til Kvinesdal i uke 43.  De som tilhører grupper med økt risiko for alvorlig influensasykdom anbefales å ta vaksine.

Vaksinering influensa[1]

Gjeldende tiltak

Her er oversikt over nasjonale tiltak, som gjelder for hele landet fra 25. september.

Når myndighetenes råd og regler i hovedsak forsvinner, kan den enkelte velge selv hvilken risiko hun vil ta og hvilke tiltak hun vil praktisere. Avvikling av tiltak som nasjonale råd eller regler står ikke i veien for at enkeltpersoner kan velge høyere beskyttelsesnivå for seg selv. For eksempel kan de som ønsker større beskyttelse mot luftveisinfeksjoner velge å holde mer avstand til andre og selv benytte munnbind.

Har du nyoppståtte luftveissymptomer

Ordføreren orienterer uke 38

Regjeringen har besluttet at Norge går over til en normal hverdag med økt beredskap lørdag 25. september klokken 16.00. Allerede fra mandag 27. september er det besluttet at nedjustert testing, isolering, smittesporing og karantene (TISK) skal innføres i landets kommuner.

Nedjustert TISK innebærer at færre må gå i karantene og at kommunene i mindre grad skal drive med smittesporing. Det vil for eksempel kun være uvaksinerte/ikke-fullvaksinerte hustandsmedlemmer eller tilsvarende nære som vil havne i smittekarantene. Du kan lese mer om nedjustert TISK her.

Jeg ønsker å rette en stor takk til alle for innsatsen som er gjort under pandemien!

Per Sverre Kvinlaug

Nedjustert TISK

Det er besluttet at nedjustert testing, isolering, smittesporing og karantene (TISK) skal innføres i alle landets kommuner fra og med mandag 27. september 2021. Nedjustert TISK skal videreføres inn i den fasen som kalles normal hverdag med økt beredskap. Regjeringen har pr i dag ikke fastsatt når det blir overgang til denne fasen, men har formidlet at nedjustert TISK vil vare om lag 4 uker inn i normal hverdag med økt beredskap.

Med nedjustert TISK vil noen forskriftspliktede tiltak fortsatt gjelde, men det innføres lettelser for å minske tiltaksbyrden, samtidig som kommunenes smittesporingsarbeid effektiviseres

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |