Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Nyhetssaker

Vaksineanbefaling for høsten 2023

Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler at følgende grupper bør ta en ny oppfriskningsdose med koronavaksine før høst/vintersesong 2023/24:

Vaksinering

Behandling av korona med tabletter

Hvis du har høy risiko for å bli alvorlig syk av korona, kan det være aktuelt at du får
behandling med tabletter.
Tablettene, som heter Paxlovid, reduserer risikoen for å bli alvorlig syk.
Det er viktig at behandlingen med tabletter starter tidlig. Hvis du har høy risiko for å bli alvorlig syk og får luftveissymptomer, bør du teste deg for korona.

Koronavirus

Anbefaler risikogrupper behandling med Paxlovid-tabletter

Helsedirektoratet anbefaler at personer med høy risiko for å utvikle alvorlig sykdom ved Covid-19 får tilbud om behandling med legemiddelet Paxlovid. Behandling med Paxlovid kan dempe sykdomsutvikling hos denne gruppen.

Koronavirus

Informasjon om 4. vaksinedose/oppfriskningsdose

Regjeringen har også åpnet opp for oppfriskningsdose til personer i aldersgruppen 18-64 år uten underliggende risiko for alvorlig sykdomsforløp. FHI vurderer at denne gruppen per nå ikke inkluderes som en av målgruppene som anbefales en ny oppfriskningsdose, men at det likevel åpnes opp for at de som selv ønsker det, kan ta en ny dose.

Vaksinering

Ordføreren orienterer 08.12.21

Regjeringen har besluttet å innføre en rekke nasjonale smitteverntiltak for å få ned belastningen på helse- og omsorgstjenesten, og forsinke og begrense spredningen av omikron. Tiltakene trer i kraft klokka 24 natt til torsdag 9. desember. De varer i fire uker – men vil bli vurdert på nytt etter to uker.
Vi oppfordrer våre innbyggere til å sette seg inn i og følge de nye tiltakene. Du kan lese dem her:

Husk en meters avstand