Kvinesdal kommune er nå ferdig med å vaksinere de over 18 år.

Alle i Kvinesdal som er over 12 år skal ha fått tilbud om vaksine. Er du over 12 år og ikke tilbud, eller har takket nei til vaksine tidligere, men har ombestemt deg kan du kan du ringe 46 86 49 94 for å avtale dato for vaksinering. 

Bruker du blodfortynnende eller immundempende medisiner, ta kontakt med fastlegen med tanke på evt forhåndsregler. De som har reagert allergisk på vaksine eller har hatt anafylaktisk reaksjon, bør rådføre seg med lege.

 

Når du skal ta vaksinen:

  • Hvis du har symptomer på koronavirus skal du ikke komme. Ta kontakt med oss på tlf 46 86 49 94 så ordner vi ny time til deg. 
  • Vaksinen settes i overarmen. Bruk bekledning som gjør at vi greit kommer frem på vaksinasjonsstedet.
  • Når du har fått vaksinen skal du sitte til observasjon i 15-60 minutter. Normal observasjonstid er 20 minutter. Hvis du føler deg uvel eller svimmel, så si ifra til de som vaksinerer.   Du kan gå når observasjonstiden er ferdig.

Frivillige fra Sanitetsforeningen bistår ved behov med alt fra kø-organisering, til observasjon av vaksinerte og transport.

Litt om vaksinen

Vaksinasjonen er gratis og gis med en sprøyte i overarmen. Man regnes som fullvaksinert en uke etter andre dose. Varigheten av beskyttelsen er foreløpig ikke kartlagt.
Personer som har gjennomgått en Covid-19 infeksjon anbefales også vaksinasjon, tidligst 3 måneder etter at de er symptomfrie og i fin form.

Vanlige bivirkninger er: vondt på stikkstedet, trøtthet, hodepine, vondt i kroppen, frysninger og feber. Disse bivirkningene er ubehagelige, men går over etter få dager. For mer informasjon kan du lese mer om vaksinen på Folkehelseinstituttets informasjons side «koronavaksine» : https://www.fhi.no/sv/vaksine/koronavaksinasjonsprogrammet/koronavaksine/

 

Vær obs på svindelforsøk

Det kan forekomme ulike former for svindelforsøk i forbindelse med tilbud om koronavaksine. For å forebygge at våre innbyggere blir utsatt for svindel, ber vi deg om å være oppmerksom.
Vaksinen er gratis. Det vil aldri være krav om betaling for å få vaksine, oppgi derfor aldri bankkonto eller annen privat informasjon hvis du blir kontaktet om vaksine.

De som har sendt inn skjema vil bli kontaktet per SMS med tid og sted for vaksinasjon. De som har registrert at de ikke ønsker å få SMS vil bli kontaktet av vaksinetemaet per telefon.