Bakgrunn

Kvinesdal hadde en uheldig ulykkesstatistikk frem til 2016, og lå på topp sammenlignet med de andre Listerkommunene når det gjaldt ulykker og dødsulykker. De siste ulykkene var blant annet involvert ungdom/unge voksne. Ungdommen uttaler i pressen at de mener årsaken til de høye ulykkestallene ligger i kvindølens kjørekultur.

«Kjør me ved» er en unik arena for kommunikasjon og refleksjon blant ungdom. Mange ungdommer er preget av å miste vennene sine i trafikken, og ønsket med «Kjør me ved» er å jobbe kontinuerlig med å forbygge nye ulykker blant ungdom i trafikken.

Hovedmål

Hovedfokuset til «Kjør me ved» er å endre risikofylt adferd og holdninger i trafikken blant all ungdom som ferdes eller skal ferdes i trafikken. Ved å starter tidlig med dialog sammen med ungdommene om kjørekultur og risikofylt atferd i trafikken, kan det føre til gode holdninger til atferd i trafikken. Det er viktig at tidligere «Kjør me ved» ungdom blir med i arbeidet, slik at effekten «ungdom snakker med ungdom» blir en stor faktor for arbeidet med holdningsendring. De ungdommene er noen de kan indentifisere seg med og se opp til.

  • Hovedmålgruppe 16-24 år
  • Delmålgruppe 12-15 år 

Arbeidsgruppe

Arbeidsgruppa «Kjør me ved» skal bestå av 5-6 ungdommer. Gjerne fordelt på kjønn og begge målgruppene.
Arbeidsgruppa møtes en gang i måneden for dialog og refleksjoner omkring holdninger og kjørekultur.

 

Arbeidsgruppa vil også bestå av prosjektleder som vil være koordinator for gruppa samt tidligere «Kjør med ved» ungdom som skal fungere som veiledere/mentorer. Koordinator kan invitere inn relevant fagpersoner som kan bidra til støtte i møtene ved behov.

LOGO Ein plass å ver
LOGO Ein plass å ver

Mekkeklubben

«Ein plass å ver» skal være en mekkeklubb for motorsport interesserte ungdom, men som i tillegg skal *huse* «Kjør me ved» ungdom i form av en arena for arbeid med trafikksikkerhetsarbeid.

Mekkeklubben har oppstart våren 2021 på motorcrossbanen på Nedre Kvinlaug i Kvinesdal kommune. 

Merch til salgs

Det er mulig å kjøpe genser og annet Kjør me ved merch!

Priser: 

Hettegenser - 250,-

Hettejakke - 250,-

Tskjorte - 150,- 

Klistermerker 3 str - 10, 20 og 30,- 

Dekkdybdemåler/nøkkelring  - 30,-

Isskrape - 30,-

Solbriller - 50,- 

 

Dette kan kjøpes i åpningstidene til INNER10Er ungdomshus 

Onsdager 18.00-21.00

Fredager 19.00 - 23.00 

Eller ta kontakt med Leah Henriette Rafoss

lhr@kvinesdal.kommune.no

45082988

Vi tar kun VIPPS : 745956

Adr: INNER10Er ungdomshus - Fjotlandsgata 10, 4480 Kvinesdal (sentrum)