Dette gjør vi i Kvinesdal under Egenberedskapsuka 2023

Vi ønsker å motivere innbyggere til å øve på å håndtere uønskede hendelser. Vi kjører derfor en konkurranse der man kan vinne fine gevinster.

Konkurransen gjennomføres på følgende måte.

sikkerhverdag.no finner du tips til øvelser du/dere kan gjøre. Poenget er at øvelsene ikke trenger være veldig avanserte. Det kan være en brannøvelse, eller det kan være «Diskusjonsøvelse» omkring ulike tema. Ved diskusjonsøvelser setter husstanden seg ned for å diskutere hva man gjør dersom ulike situasjoner oppstår (f.eks. at strømmen er borte over lengre tid, bortfall av telefon, bortfall av vann, barn kommer ikke på skole etc.). Øvelsen vil vise om man har det som skal til for å håndtere denne hendelsen.

Når dere har utført øvelse sender dere oss en e-post (klikk på lenken). Siste frist for å delta er søndag 5. november.

E-posten må inneholde følgende informasjon:

  • Navn på ansvarlig:
  • Hvor mange deltok:
  • Tema for øvelse:
  • Dato for gjennomføring:

Alle som sender inn blir med i trekningen av en rekke fine gevinster relatert til beredskapen i hjemmet, så vi anbefaler flest mulig å delta. 

Du er en del av Norges beredskap

Ved store hendelser og kriser som rammer mange, kan ikke alle få hjelp med en gang. Da må myndighetene prioritere hjelp til dem som trenger det mest.

Det betyr at mange innbyggere må være forberedt på å klare seg selv noen dager hvis de mister strømmen, telefon-/internettforbindelsen, tilgangen på rent drikkevann – eller det blir vanskelig å komme seg ut for å handle.

– Ved å være forberedt bidrar du til at de som trenger det mest, får hjelp først i en eventuell krisesituasjon. På den måten er du en del av Norges beredskap, sier Beredskapskoordinator Geir Bruli.

Hele Norge øver

Øvelse gjør mester. Det gjelder også for krisehåndtering.

– Ta praten med de rundt deg om hva som kan skje og hvordan dere skal håndtere det. Øvelser gir oss bevissthet, kunnskap og trening. Da står vi bedre rustet til å komme oss gjennom små og store kriser, sier Bruli.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) anbefaler at alle landets husstander styrker sin egenberedskap. Egenberedskapsuka arrangeres av DSB i samarbeid med kommuner, statsforvaltere og sivilforsvarsdistrikter over hele landet.