Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
18. juni:

Informasjonsside om koronavirus

Det kommer mye informasjon i disse dager og vi har derfor laget en egen informasjonsside om koronavi... Les mer

Nyhetssaker

Ordføreren orienterer uke 12

God påske!

Nå er påsken her og det blir en annerledes påske i år også. Det er inngripende tiltak som er innført i landet nå. Jeg ønsker å takke alle sambygdinger i Kvinesdal for at dere følger anbefalinger og tiltak slik at vi kan redusere smittespredning.

Per Sverre Kvinlaug

Ordføreren orienterer 24.03.21

Regjeringen presenterte i går nye nasjonale tiltak som trer i kraft ved midnatt 25.03.21.
De nye reglene og anbefalingene medfører en innstramming over hele landet. De gjelder også i påskeferien. Vi oppfordrer våre innbyggerne til å følge de nasjonale anbefalingene og reglene som gjelder.
De nye tiltakene blir vurdert på ny før 12. april.

Nasjonale tiltak fra 25.03.21

Ordføreren orienterer uke 11

Vi har laget en oppdatering på hvilke nasjonale tiltak som gjelder for sosial kontakt, arrangement og reiser.

Oversikt over nasjonale regler fra 23.02.21

Oppfordring til våre innbyggere

Vi har i dag på grunn av situasjonen i våre nabokommuner, hatt møte i kriseledelsen. Per i dag har vi ikke nye kjente smittetilfeller i Kvinesdal. Vår situasjon tilsier at vi ikke har hjemmel til å innføre lokale forskrifter. Vårt hovedfokus er derfor å unngå at vi får smitte inn til vår kommune. Vi ber våre innbyggere om å redusere reiser og kontakter på tvers av kommunegrenser og anbefaler sterkt at alle som kan, bør ha hjemmekontor. Det er fremdeles viktig å redusere kontakter totalt, holde avstand og ha god hånd- og hostehygiene, oppfordrer ordfører Per Sverre Kvinlaug.

Ungdom og avstand

Ikke lokalt smittetilfelle

Ifølge FHIs Meldesystem for smittsomme sykdommer (MSIS) er det registrert et nytt smittetilfelle i Kvinesdal. Vi har ikke registrert noen nye lokale tilfeller, så dette gjelder mest sannsynlig en person som er folkeregistret i Kvinesdal, men som ikke oppholder seg i kommunen og dermed følges opp i en annen kommune, opplyser ordfører Per Sverre Kvinlaug.

Korona virus

To nye smittetilfeller

Det er påvist to nye smittetilfeller i Kvinesdal kommune. Begge har sammenheng med tilfellene som er påvist i forrige uke. Begge har sittet i karantene og det er ingen i skoler, barnehager, arbeidsplasser, eller andre som er utsatt for smitte som følge av at disse to nå har testet positivt. Følgelig vil det ikke bli iverksatt spesifikke tiltak i forbindelse med disse to nye smittetilfellene, hverken i skoler, barnehager, eller i kommunen for øvrig. Vi har på det nåværende tidspunkt fortsatt kontroll på smittesituasjonen i kommunen. Ingen tilfeller av villsmitte er registrert. Det er nå 11 personer i isolasjon og 18 personer i karantene, opplyser ordfører Per Sverre Kvinlaug. 

korona virus

Oppdatering på koronasituasjonen

Vi har nå avsluttet smittesporingsarbeidet og har ikke mistanke om at det er flere eksponerte. I løpet av helgen har ytterligere en person blitt satt i karantene og en person er satt i ventekarantene, opplyser ordfører Per Sverre Kvinlaug. 

Korona virus