Sjøbunnen i Indrevika, Fedafjorden, er forurenset med blant annet kvikksølv og kobber fra tidligere Trælandsfos sitt tresliperi i Lervika, tidligere PAH-utslipp fra Eramet Kvinesdal og skipstrafikk til kaiene i Indrevika. I regi Rene Listerfjorder er det planlagt en tildekking av rundt 100.000 m2 med Indrevika med et tildekkingslag på 25-35 cm fin sand + erosjonslag.

Grunnundersøkelser og prøvetaking avdekket bløt sjøbunn i store deler av Indrevika, men med forskjellige typer masse. «Grunnforholdene ved sjøbunnen varierer mellom sand med varierende innhold av humus og av organiske materialer som gytje og treflis».

«Materiale av gytje og treflis har svært lav styrke, for denne typen materiale vil ikke eksisterende sjøbunn ha dokumentert stabilitet. Mens for humusholdig sand og sand, vil stabiliteten til dagens sjøbunn være tilfredsstillende. Utlegging av tildekningsmasser skal foregå på en slik måte at stabiliteten ikke blir redusert i noen faser av utleggingen. Metoden for utlegging er nærmere beskrevet i rapporten, blant annet skal utleggingen legges ut fra områder med størst vanndyp og innover mot grunnere områder.»

Grunnundersøkelser og geoteknisk vurderinger har ikke sett nærmere på utfylling i sjø til nye kaiområder, veiutbygging m.m. Grunnundersøkelsene viser bløt sjøbunn som vil gjøre det vanskelig og kostbart å foreta store utfyllinger med stein og fyllmasser i Indrevika på «tradisjonelt» vis.

Rapportene fra grunnundersøkelser og geoteknisk vurdering av planlagt tildekkingslag kan leses her:

Rene Listerfjorder vil arbeide videre med kostnads- og usikkerhetsanalyse for planlagt tildekking, vurdere behov for mindre «test-felt» for tildekking, fordeling av kostnader for tildekkingen og søke om tilskudd fra Staten v/Miljødirektoratet m.m.