Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Strømstøtte for frivillige lag og foreninger

Lotteri- og stiftelsestilsynet har åpnet for ny søknadsrunde om strømstøtte. Søknadsfristen er 15. februar klokken 13:00. Perioden det kan søkes om strømstøtte for er oktober, november og desember 2022.

Illustrasjon strømstøtte

Månedens trafikksikkerhetsplakat

Kvinesdal kommune er gjennom Trygg Trafikk godkjent som en Trafikksikker kommune. Å bli godkjent betyr ikke at det ikke skjer trafikkulykker, men godkjenningen er et kvalitetsstempel for godt, målbevisst og helhetlig arbeid med trafikksikkerhet.
Som innbygger i kommunen kan alle bidra for en bedre trafikksikkerhet!
Her er månedens trafikksikkerplakat:
Fullt konsentrert - eller? Når du kjører bil, kjør bil. Mann som kjører mens han drikker kaffe.

Hyttetomter Knaben - Gruvebyen

Kvinesdal kommune har for salg 3 hyttetomter sentralt i gruvebyen på Knaben. Tomtene ligger flott plassert med utsikt mot sanden.
Det er kort avstand til alpinanlegg med 3 nedfarter og ca 40 km med oppkjørte løyper.

Dronefoto av Heistårnet og driftsbygningen på Knaben II - Knaben - Gjermund Glesnes

Behandling av korona med tabletter

Hvis du har høy risiko for å bli alvorlig syk av korona, kan det være aktuelt at du får
behandling med tabletter.
Tablettene, som heter Paxlovid, reduserer risikoen for å bli alvorlig syk.
Det er viktig at behandlingen med tabletter starter tidlig. Hvis du har høy risiko for å bli alvorlig syk og får luftveissymptomer, bør du teste deg for korona.

Koronavirus

Kulturmidler i Kvinesdal 2023

Forening, lag, organisasjoner, grupper og enkeltpersoner i Kvinesdal Kommune, kan søke om driftstilskudd til aktivitet rettet mot barne- og ungdomsarbeid.

Barn som maler, foto fra Unsplash

Deltakelse i prosjekt «Grønn Jyllandskorridor»

Kvinesdal kommune skal delta som partner i EU-prosjektet «Grønn Jyllandskorridor». Prosjektet starter opp 1. januar 2023 og har en tidsramme på 3 år.

Kart som viser grønn jyllandskorridor

Anbefaler risikogrupper behandling med Paxlovid-tabletter

Helsedirektoratet anbefaler at personer med høy risiko for å utvikle alvorlig sykdom ved Covid-19 får tilbud om behandling med legemiddelet Paxlovid. Behandling med Paxlovid kan dempe sykdomsutvikling hos denne gruppen.

Koronavirus