I 1986 ble stølen gitt i gave til Kvinesdal og Sirdal kommune med forpliktelse om at stølen skal være åpen for «ferdafolk». Falkefjellstøl har en lang og spennende historie da den ligger midt i traseen som ble brukt av gruvearbeiderne som tok seg over fra Sirdal til Knaben Gruver. Den var også viktig for gårdsfolket på Risnes når de hver sommer skulle gjøre unna høyonna i området rundt stølen.
Turen starter med en ganske kraftig stigning før det flater ut på toppen. Man passerer flotte fjellvann på turen innover som innbyr til bading for de som ønsker det. Turen går stort sett på sti men man må også passerer noen myrdrag hvor det kan være bløtt. Løypa er merket med blåmaling på trær og steiner. Stølen har gjennomgått en betydelig oppgradering siste år. Nytt gulv i oppholdsrom og nytt golv og nye benker i for- rommet.  Nye senger og madrasser er kommet på plass. Det er 2 sengeplasser i tillegg til to benker slik at det er greit å overnatte for 4 personer. Stølen er utstyrt med gassbluss og et enkelt kjøkken. Stølen er åpent for alle som ønsker det, men kan ikke bestilles på forhånd.

Adkomst:

Fra Kvinesdal følger man Fv465 mot Knaben. Ved Risnes følger man veien videre mot Solhom Kraftstasjon. Etter et par kilometer står det skilt til Falkefjellstøl på venstre side av veien. Her er det også mulighet for parkering.

Gradering: Krevende

Lengde: 9 km (t/r)

Varighet: ca. 4 timer (t/r)