Hvem skal teste seg?

Folkehelseinstituttet anbefaler at alle som selv mistenker at de er smittet av covid-19 får anledning til å teste seg. Les mer om hvem som bør teste seg her.

Hvordan bestille test

Bestill test på tlf. 46 86 49 94 på hverdager mellom kl. 08.00 og 14.00. 

Det er også mulig å ta kontakt med Kvinesdal Legesenter på telefon for å få time til testing, enten på tlf. 38 35 70 80 eller via nettskjema, klikk her.

Det er viktig at man beskriver hvilke symptomer man har når man ber om å bli testet.

Vi tester kl 09.00 og kl 13.00, men du vil få et oppmøtetidspunkt når du bestiller test.

Det er lurt å ta kontakt tidlig på dagen. Jo tidligere prøven tas jo raskere vil du få svar.

Selve prøvetakningen

Testing for covid-19 foregår ved teststasjonen ved Kvinesdal Legesenter. Det er rigget et testtelt bak legesenteret, det er skiltet. Ved bestilling av test vil du få et oppmøtetidspunkt. Du møter så opp i bil, ved testteltet. Når det er din tur vil du få beskjed om å kjøre inn i teltet for selve prøvetakningen. Prøven består av en halsprøve og en dyp neseprøve.

Svar på prøven

Når prøvesvaret foreligger vil du få beskjed på helsenorge. 

Du kan også sjekke prøvesvaret ditt ved å logge inn på Helsenorge sine sider (Min helse).

Ved positivt test vil du bli kontaktet for videre oppfølgning.

Alle som testes bør holde seg hjemme i karantene til negativt prøvesvar foreligger OG de har god allmenntilstand. Du trenger altså ikke holde deg hjemme hvis du har lette restsymptomer på luftveisinfeksjon så lenge allmenntilstanden er god OG du har negativ test.

Når du venter på prøvesvar

Som hovedregel må du som venter på prøvesvar holde deg hjemme til negativt prøvesvar foreligger. Ikke gå på jobb eller skole. Ikke ta offentlig transport eller oppsøk offentlige steder. Hold god avstand til andre, også hustandsmedlemmer. Du kan ikke hente og levere i barnehage mens man venter på svar.

Mens du venter på prøvesvar, trenger ikke dine nærmeste å være i karantene, men de oppfordres til å følge med på egne symptomer.

Dersom du har testet deg fordi du er i smittekarantene og har utviklet symptomer, skal du i isolasjon frem til du får svar på prøven.

Dersom du tester deg uten at covid-19 sykdom mistenkes (det vil si at du ikke har symptomer, ikke har vært nærkontakt, ikke vært i et rødt land), behøver du ikke å holde deg hjemme til prøvesvar foreligger. Dette kan for eksempel gjelde de som får krav om å teste seg før de får reise inn i andre land eller besøke institusjoner.