Nytt smittetilfelle

Det er i dag påvist et tilfelle av covid-19 i Kvinesdal. Personen var allerede i karantene, smittesporing er avsluttet og det er ingen nye nærkontakter.

Status vaksinering

Det er til nå vaksinert 305 personer i Kvinesdal kommune. 107 av disse har fått to vaksinedoser og er nå fullvaksinert.

I denne uken ble det vaksinert 86 personer, 48 fikk første dose og 38 fikk andre dose.

I neste uke er det forventet at vi får 85 vaksinedoser. Alle disse skal settes som andre dose til de som ble vaksinert i uke 5.
Vi får i tillegg 100 doser med AstraZeneca vaksinen neste uke, den skal brukes til helsepersonell under 65 år.
De som skal få vaksiner i neste uke blir fortløpende kontaktet.

De fleste over 85 år er nå vaksinert og vi er i gang med å vaksinere de over 80 år.

Status testing

Ved Kvinesdal legesenter er antall testede personer 2414.

Vi anbefaler at de som ønsker å teste seg tar kontakt med legesenteret så tidlig som mulig på dagen for at vi skal få raskest mulig svar på prøvene.

Det skal være lav terskel for testing for de som har symptomer eller som tror de kan ha vært eksponert for koronasmitte. Vi har god kapasitet for testing og tester alle hverdager.

Vinterferie

Neste uke er det vinterferie for mange og skolebarn har skolefri. Jeg vil oppfordre dere til å bruke den lokale naturen vår, vi har mange fine turmuligheter i nærområdet. Jeg ønsker å takke de som står på for at vi kan benytte flotte skiløyper og skianlegg i Kvinesdal.

Vi har også mange kulturtilbud dere kan benytte, Kvinabadet, kinoen og biblioteket er åpent i vinterferien.

Jeg ønsker å takke alle sambygdinger i Kvinesdal for det gode arbeidet som er gjort med tanke på smittevern det siste året. Vi har vist at når alle bidrar til å følge lokale og helsemyndighetenes råd, klarer vi å begrense smitten i bygda vår.

Jeg ønsker også å oppfordre dere til å tenke på de som ikke har så mange rundt seg, ta en telefon og spre litt glede til de som trenger det.

Jeg ønsker dere alle en god helg.

Informasjonskanal

Hoved informasjonskanalen til kommunen er våre nettsider. Det ligger også mye informasjon om koronavirus både på www.helsenorge.no og på Folkehelseinstituttets nettside www.fhi.no.