Status testing

Ved Kvinesdal legesenter er antall testede personer 1871. Det er tre personer i karantene og to i isolasjon.

Vi anbefaler at de som ønsker å teste seg tar kontakt med legesenteret så tidlig som mulig på dagen for at vi skal få raskest mulig svar på prøvene.

Det skal være lav terskel for testing for de som har symptomer eller som tror de kan ha vært eksponert for koronasmitte. Vi har god kapasitet for testing.

Tider for testing i julen: hverdager frem til og med 23.12 og i romjulen 28.12 - 30.12.

Kommunens smittevernråd for en trygg julefeiring

Kommunen har utarbeidet smittevernråd for en trygg julefeiring sammen med eldre og andre innbyggere som er i risikogruppene ved smitte av covid-19.

Førjulstida og juleferien innebærer sosialt samvær for mange av oss. Når familien møtes, treffes ofte folk i alle aldre, inkludert de som har større risiko enn andre for alvorlig sykdom hvis de smittes av covid-19. Mange benytter julen til å reise på besøk til familie og venner i andre deler av landet, noen ganger med overnatting.

Denne jula må vi alle forsøke å ivareta smittevernrådene samtidig som vi også tar hensyn og inkludere eldre, enslige og andre som ellers kan falle utenfor.

Råd som reduserer risiko for smitte i julen

 • To dager i løpet av jul og nyttår kan du enten ha eller delta i selskap med inntil 10 gjester, i tillegg til de som bor i husstanden. Med unntak av de to dagene, er gjeldende nasjonale anbefaling ikke å ha flere enn 5 gjester.
 • Risikogruppe: Hvis vertskap eller gjester er i en risikogruppe, bør det utvises ekstra hensyn. Vurder å redusere antall gjester fra det som er de generelle rådene.
 • Sykdom og karantene: Har du luftveissymptomer eller er syk med covid-19, skal du ikke invitere til selskap, dra på besøk eller delta i selskap. Det samme gjelder om du er i karantene.
 • Dersom du reiser fra et område med mye smitte, bør du være ekstra forsiktig og begrense kontakt med andre i dagene før reisen, og eventuelt de første dagene etter ankomst. Dette gjelder særlig før du skal treffe personer i risikogrupper.
 • De vanlige smittevernrådene gjelder: Husk alltid minst 1 meters avstand mellom personer som ikke bor sammen eller er tilsvarende nære. Unge og voksne som har vært sammen med venner og i andre situasjoner der det ikke har vært en meters avstand, bør holde 2 meters avstand til personer i risikogruppen.
 • Dersom kontaktbehovet til den besøkende i risikogruppen er så viktig at 1 m avstand ikke lar seg overholde, må du vurdere å ta på deg munnbind. Du må likevel tilstrebe å ha minst mulig ansiktsnærhet og være nøye med hånd og hostehygiene.
 • Håndhygiene: Legg til rette for at gjestene kan vaske hender ofte eller bruke hånddesinfeksjonsmiddel. Ha gjerne eget håndkle til hver gjest eller papirhåndklær.
 • Overnatting: personer fra ulik husstand bør ikke dele soverom.

Dersom du har familiemedlemmer eller nærpersoner der det vurderes at besøk utenfor institusjonen innebærer betydelig smitterisiko, men at det vurderes at besøk av pårørende inne i institusjonen kan gjennomføres forsvarlig, kan dette avtales. Det legges til rette for at spesielt ektefelle/partner, eventuelt andre som er nære, får feire julehøytiden sammen med beboer i institusjonen i slike tilfeller. Pårørende tar kontakt med institusjonen for å avtale dette.

Rådene bygger på FHIs og HelseNorges smittevernråd for en trygg julefeiring.

Her kan du lese mer: (https://www.fhi.no/nyheter/2020/fhis-smittevernrad-for-en-trygg-julefeiring) (https://www.helsenorge.no/koronavirus/jul/#hjem-til-jul  )

Informasjon om vaksine

Koronavaksinasjon er en del av det nasjonale vaksinasjonsprogrammet, og kommunen skal tilby innbyggerne vaksinasjon. Norge vil få tilgang på flere ulike vaksinetyper, men det er ennå usikkerhet knyttet til hvor raskt vi får vaksinene og kan tilby dem til anbefalte grupper. 

Kommunen planlegger nå gjennomføring av vaksinasjon. 

Basert på råd fra Folkehelseinstituttet har Regjeringen gitt følgende prioritering, med de øverste prioriterte først: 

 • Beboere i sykehjem og omsorgsboliger 
 • Eldre over 85 år 
 • Eldre over 75 år og deretter de over 65 år 
 • Personer 18–64 år med én eller flere nærmere spesifiserte sykdommer som de har fra før. 

Informasjon om arbeidet vil bli løpende oppdatert på vår nettside.

Julehilsen fra ordføreren

Det nærmer seg jul.
Julen er en tid for tradisjoner, familie og julefred. For mange vil denne julen bli litt annerledes, det er kanskje ikke mulig å samle alle de man pleier i julehøytiden. Det er viktig at vi tar vare på hverandre i julen og at vi tenker på de som ikke har så mange rundt seg. Ta en ekstra telefon eller ta i bruk digitale løsninger og spre litt juleglede til de som trenger det.

I år må vi kanskje gjøre ting litt annerledes og tenke nytt, det er viktig at vi fortsatt tenker på smittevern og følger råd om håndvask, avstand og antall nærkontakter.

Det er et lyspunkt at det snart er klar en vaksine og vi planlegger nå gjennomføring av vaksinasjon. 

Jeg ønsker å takke for den formidable innsatsen alle har lagt ned for å begrense smittespredningen, takk til innbyggere, ansatte og næringsdrivende i Kvinesdal. Vi står sammen. Og sammen skal vi komme oss igjennom dette!

Jeg ønsker dere alle en fin og fredfylt julefeiring.

Informasjonskanal

Hoved informasjonskanalen til kommunen er våre nettsider. Det ligger også mye informasjon om koronavirus både på www.helsenorge.no og på Folkehelseinstituttets nettside www.fhi.no.