Status testing

Ved Kvinesdal legesenter er antall testede personer 1639. Det er i dag kommet et påvist tilfelle av Covid-19 og smittesporingsarbeidet er avsluttet. Nærkontaktene er sporet opp og testet, vi avventer prøvesvar.
Vi har fortsatt 5 personer i karantene.

Teststasjonen er åpen som vanlig i ukedagene. Vi anbefaler at de som ønsker å teste seg tar kontakt med legesenteret så tidlig som mulig på dagen for at vi skal få raskest mulig svar på prøvene.

Nye lokale anbefalinger

I forbindelse med smitteutbrudd i regionen innførte kriseledelsen i Kvinesdal flere lokale anbefalinger. Fra mandag av opphører disse, men de nasjonale retningslinjene gjelder fortsatt. 

Kommuneoverlegene i regionen anbefaler følgende for alle:  

  • Hold dere mest mulig hjemme. Ha minst mulig sosial kontakt med andre. Og som alltid: Hold avstand, hold hendene rene, holde deg hjemme når du er syk.  
  • Ved korøvelser for voksne må man være ekstra oppmerksomme på smitteverntiltak. 
  • Ved fellesøkter på treningssentre må man holde minst 2 meter avstand. Dette er spesielt viktig ved trening med høy intensitet. 
  • Butikker som har nærkontakt med sine kunder i mer enn 15 minutter, oppfordres til å registrere kontaktopplysninger til de kundene som samtykker til det. Dette er et frivillig tiltak som vil være til hjelp ved smittesporing. 
  • Innbyggere bør ha lav terskel for å teste seg.   

Fra denne datoen gjelder igjen de nasjonale føringene for arrangementer. Disse kan leses her.

Dette innebærer også at Kvinabadet og kinoen åpner fra mandag 23.november med gjeldende smitteverntiltak.

Anbefalingen om bruk av munnbind for besøkende

Anbefalingen om bruk av munnbind for besøkende i omsorgsboliger og på omsorgssentre videreføres til mandag 23.11.20. Vi kommer tilbake med videre info om dette så snart som mulig.

Råd for julehandel

Det nærmer seg desember og mange starter med julehandelen nå. Folkehelseinstituttet har samlet et knippe smittevernråd slik at både kunder og handelsstanden kan gjennomføre julehandelen på en måte som ivaretar smittevernet. Du kan lese dem her.

Jeg vil oppfordre innbyggerne til å benytte seg av de flotte lokale butikkene våre til julehandelen, sier ordfører Per Sverre Kvinlaug.

Åpning av Stjerneporten

På lørdag blir det digital åpning av Stjerneporten. Åpningsfesten kan dere følge her på kommunens nettside. Sendingen starter kl.16.55 lørdag den 21. november.

Vi gleder oss til å dele denne flotte stunden sammen med dere og håper så mange som mulig blir med på den digitale festen.