Påsken er en høytid der mange har tradisjoner sammen med familie og venner. Det er i år begrenset av de nasjonale tiltakene, men vi heldige og har flott natur vi kan benytte oss av. La oss tenke på de som ikke har så mange rundt seg, bruk telefon og digitale løsninger og spre litt glede til de som trenger det. Jeg vil sende en ekstra takk til de som er på jobb i påsken og gir trygghet for oss alle. 

Som ordfører setter jeg pris på arbeidet hver og en av dere gjør for å holde smitten nede. Vi står sammen. Og sammen skal vi komme oss igjennom dette!

Jeg ønsker dere alle en god påske!

Påskekonkurranse

Jeg ønsker å utfordre dere til å delta i en påskekonkurranse. Vi vil i løpet av dagen legge ut konkurransen på vår facebook side. Vi vil gjerne motta bilder og tegninger med temaet «påskeglede». Bildene og tegningene må være tatt/laget i Kvinesdal i konkurranseperioden 26.03.21 – 05.04.21. Det er kun mulig å sende inn ett bilde/tegning per person. Det trekkes tilfeldige vinnere etter påske.
Det er to konkurranser:

  • Fotokonkurranse på kommunens facebook side med trekning av 3 gavekort a kr 500,- som kan benyttes i Handelshuset Kvinesdal. Les mer på vår facebookside.
  • Tegnekonkurranse for barn og ungdom opp til 16 år, send inn bilde av tegningen til epost: konkurranse@kvinesdal.kommune.no. Det trekkes 3 gavekort a kr 500,- som kan benyttes i Handelshuset Kvinesdal.

Status vaksinering

Det er til nå vaksinert 843 personer i Kvinesdal kommune. 303 av disse har fått to vaksinedoser og er nå fullvaksinert.

I denne uken ble det i aldersgruppen over 78 år vaksinert 92 personer med første dose og 2 med andre dose.
I neste uke er det forventet at vi får 78 vaksinedoser.
De som skal få vaksiner i denne uken blir fortløpende kontaktet.

Alle over 78 år som ønsker vaksine er nå vaksinert og vi er i gang med å vaksinere de over 75 år. 

Status testing

Ved Kvinesdal legesenter er antall testede personer 3076. Det er per i dag ingen i karantene eller isolasjon i Kvinesdal.

Teststasjonen vår er åpen påskeaften og andre påskedag fra kl. 08.00-12.00. Prøver som blir tatt før kl. 09.30 blir sendt og analysert samme dag. 

Bestill test i Kvinesdal her: https://helserespons.no/web/kvinesdal/viktig-melding/ eller på tlf. 468 64 994.

Innbyggere i Kvinesdal kan om nødvendig, teste seg i Flekkefjord på skjærtorsdag og langfredag. Bestill test i Flekkefjord her: https://timebestilling.remin.no/flekkefjord

Vi anbefaler at de som ønsker å teste seg tar kontakt med legesenteret så tidlig som mulig på dagen for at vi skal få raskest mulig svar på prøvene.

Informasjon til besøkende ved våre omsorgssentre

Etter pressekonferansen 23.3 har vi gjort noen små endringer for besøkende til våre omsorgssentre gjeldene fra og med 25.3:

  • Vi går fra 5 besøkende til 2 besøkende. Det vil si at det kan komme 2 personer på besøk om gangen. Regjeringen anbefaler at det er de samme over tid.
  • De som ikke er definert som nærkontakter, må holde 2 meter fremfor 1. MED NÆRKONTAKT menes: beboer som er fullvaksinert kan velge 3 personer han eller hun ikke holder avstand til.
  • Vi anbefaler at dere ikke tar beboere med ut til steder der mange samles, og at dere ikke besøker mer enn 2 personer. Vi anbefaler heller ikke å ta beboer med til områder med utbredd smitte
  • Vi forventer at besøkende som kommer fra områder med høgt smittetrykk forholder seg til retningslinjer og anbefalinger som gjelder lokalt der de kommer fra.  Anbefales det at du kan besøke andre er du også velkommen til oss, men med munnbind

Ved alvorlig sykdom legger vi selvsagt til rette for deg og dine, dette avtales med aktuell avdeling.

Informasjonskanal

Hoved informasjonskanalen til kommunen er våre nettsider. Det ligger også mye informasjon om koronavirus både på www.helsenorge.no og på Folkehelseinstituttets nettside www.fhi.no.

Les ordføreren orienterer på arabisk her og tigrinja her.