Direktoratet for byggkvalitet har laget en film som gir boligeiere enkel informasjon om stegene man må igjennom for å søke om å bygge. Filmen gjør det enklere å forstå søknadsprosessen når du for eksempel vil bygge en garasje.

Det er mye å sette seg inn i når man skal sende inn en byggesøknad, og det kan være krevende å forstå søknadsprosessen. Mange opplever at det tar lenger tid å få byggetillatelse enn de trodde på forhånd.

- Vi har laget en film som gjør det enklere for boligeiere å forstå hva de må sette seg inn i og hva som må være på plass for å få lov til å bygge, sier seniorrådgiver i direktoratet for byggkvalitet Ragnhild Olin Amdam.

Se filmen her:

VEIVISER FORKLARER SØKNADSPROSESSEN

Direktoratet har også laget veiviseren «Åtte steg fra idé til ferdig søknad», som forklarer søknadsprosessen fra idé til ferdig bygning, og som utdyper stegene i filmen.

ENKLERE SØKNADSSKJEMAER FOR PRIVATPERSONER

Direktoratet har også laget nye søknadsskjemaer for privatpersoner som er enklere å fylle ut for mindre byggeprosjekter på egen eiendom. Disse skjemaene er også grunnlag for nye digitale søknadsløsninger som etter planen kommer på markedet i starten av 2019, slik at det blir enda enklere å komme gjennom søknadsprosessen.