Skriftstørrelse

Frisklivssentralen

Frisklivssentralen
Frisklivssentralen er en kommunal helse- og omsorgstjeneste med tilbud om hjelp til å endre levevaner, primært innenfor områdene fysisk aktivitet, kosthold og tobakk. Målgruppen er personer som har behov for støtte til å endre levevaner på grunn av økt risiko for eller begynnende utvikling av sykdom eller lidelse som kan relateres til levevaneområdene. Frisklivssentralen har fokus på helsefremmende faktorer og mestring av egen helse.

Frisklivssentralen gir strukturert oppfølging, primært gjennom individuell helsesamtale og ulike gruppetilbud innen de nevnte levevaneområdene. Utviklingsområder for frisklivssentralen er tilbud om hjelp til mestring av utfordringer knyttet til psykisk helse, lærings- og mestringstilbud og andre tilbud som fremmer mestring av egen helse. Frisklivssentralen skal ha oversikt over helsefremmende og forebyggende tilbud i kommunen og samarbeide med aktuelle aktører.

Fastlege eller annet autorisert helsepersonell og NAV kan henvise med frisklivsresept. Det er også mulig for interesserte å ta direkte kontakt med Frisklivssentralen.
Frisklivssentralen kaller inn til en mottakssamtale hvor fysisk aktivitetsnivå, kosthold og eventuelt tobakksvaner blir kartlagt. Samtalen varer ca 45 minutter.
Det gis tilbud om aktivitet i gruppe ledet av fysioterapeut/frivillige 1-2 ganger i uken. Eventuelt veiledning for å finne andre tilbud/aktiviteter man kan tenke seg å begynne med.

​Kontakt: Randi K. Larsen, folkehelsekoordinator og leder for Frisklivssentralen
Mob: 95 45 72 28

Følg oss på Facebook

  • Last updated on .

Adresse

Åpningstider: Mandag-fredag kl. 08-15
Nesgata 11, 4480 Kvinesdal

Kommunenummer: 1037
Organisasjonsnummer: 964 964 076

Kontakt oss

Telefontid: Mandag - fredag kl. 8-15
Sentralbord: 38 35 77 00

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Om nettstedet

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Webredaktør: Hege Fåland Ludviksen


Personvern og informasjonskapsler

Logg inn

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me