Sentrumsnær turløype er oppgradert i sommer

Steindør

SteindørSteindørSteindørSteindør

Sommeren 2019 har Kvinesdal kommune oppgradert den populære og sentrumsnære turløypa rundt Steindør i Kvinesdal. Siden 2015 har det vært et ønske i vedtatt Folkehelseplan, at man prioriterer denne turløypa.
Deler av traseen er registrert som kulturminne og det betyr at ingen steingjerder og borger er rørt og arbeidet er gjort så skånsomt som mulig, i forhold til det opprinnelige landskapet.
Bakgrunnen for at dette har tatt noe tid, er at man både har framforhandlet avtaler med velvillige grunneiere, samt at vi har fått en avklaring på at det ikke skal etableres kirkegård på Gullestad og endelig vedtak av reguleringsplan for sentrum.

Man har også utbedret traseen via Kjørkeskaret, slik at det er enkelt å starte turen fra parkeringsplassen ved Flekkefjord Videregående avdeling Kvinesdal.

Oppgraderingen består i drenering, etablering av stikkrenner, rydding av kantvegetasjon, grusing av veitraseen og forbudsskilt mot motorisert ferdsel.
Kostnadene har vært på ca. 240.000,- inkl. mva.
Arbeidet er utført av entreprenørselskapet Torgeir Nilsen.

Rundturer for sentrum: http://kvinesdal.kommune.no/services-kvinesdal/kultur-kvinesdal/6415-rundturer-fra-sentrum

Alle foto: Kvinesdal Kommune (personer på bilde: ordfører Per Sverre Kvinlaug og kulturkonsulent Arne Johnsen)