E39 stengt, omkjøring om Liknes

E39-tunnelene Fedahei, Teistedal og Vatland skal oppgraderes. I den forbindelse må E39-trafikken i lengre perioder sendes på fylkesvegene 461 og 465 via Liknes.

Omkjøring om Liknes

Omkjøring Liknes

Omkjøringen er planlagt i to perioder:
• Fra og med mandag 19. august 2019 til og med søndag 15. desember 2019.
• Fra og med søndag 1. mars 2020 til og med mandag 15. juni 2020.
Med tanke på trafikksikkerheten på fylkesvegene 461 og 465 som skal brukes som omkjøringsveg, er det nødvendig  å gjøre flere tiltak for å gjøre det tryggere for trafikantene. Det er de myke trafikantene som blir prioritert. Flere av tiltakene er rettet direkte mot skolebarna og tryggheten på skolevegen.

Her er tiltakene:
• Mellom Handeland og Utsikten blir enkelte utbedringer av rekkverk, asfalt og oppmerking. (utenfor kartet).
1. Forsterket belysning ved avkjøring til Sarons dal.
2. Opphøye gangfelt på fv. 461 like nord for avkjørsel til Sandbrodet
3. Fjerne gangfelt og forlenge innkjøringslomme til Sandbrodet for å få bedre trafikkflyt mot Liknes.
4. I lyskrysset på fv. 465 Nesgata vil det være trafikkdirigenter ved skole-start og skole-slutt. Utbedringer på gangveien ved krysset.
5. Det skiltes innkjøring forbudt fra fv. 465 til Nesgata.
6. Forsterket belysning ved gangfeltene ved Øye skole og Øyebergan. Begge gangfelt opphøyes. Hastigheten settes ned til 50 km/t forbi gangfeltene.

• Skoleskyssen organiseres slik at barneskoleelevene slipper å krysse fylkesvegen på Øyesletta.

I tillegg kommer Statens vegvesen i hele omkjøringsperioden til å styrke beredskapen på vegvedlikeholdet.
I omkjøringsperiodene er det ventet en vesentlig større trafikkmengde enn vanlig. Trafikantene på derfor regne med periodevis redusert framkommelighet.

Du kan finne mer informasjon om byggeprosjektet på vegvesen.no: www.vegvesen.no/vegprosjekter/tunnelersor/tunneler-i-vest-agder

KONTAKTPERSONER:
Stig Berg-Thomassen, prosjektleder – mobil 975 83 988