Slik blir omkjøringen når tunnelene på E39 skal oppgraderes

Feda broen

Det er fire tunneler som skal oppgraderes på E39 mellom Flekkefjord og Lyngdal. Disse er: Fosselandstunnelen, Fedaheitunnelen, Teistedalstunnelen og Vatlandstunnelen. Formålet er å bedre sikkerheten for trafikantene i tunnelene.

Det er Statens vegvesen som eier prosjektet, men Allfarveg som gjennomfører det på oppdrag fra Statens vegvesen. Tunneloppgraderingen vil bli utført av Veidekke og flere underleverandører.

for fosselandstunnelen foreligger følgende gjennomføringsplan:

uke 20-26:

Omkjøring via gamle Fosselandsheia (mandag kl. 09.00 - fredag kl. 12.00).

Det blir kolonnekjøring med trafikk i en retning om gangen og det må påregnes ventetid inntil 30 min.

E39 vil være åpen for ordinær trafikk i helgene fra fredag kl. 12.00 til mandag kl. 09.00. Dessuten blir E39 åpen 30.05.2019 (Kristi himmelfartsdag) og 10.06 (2. pinsedag).

Fedahei-, Teistedal- og vatlandtunnelene har følgende foreløpige gjennomføringsplan:

15. august - 15. desember 2019:

Tunnelhabilitering med omkjøring via Fv.461 (tidligere E39) gjennom Liknes. E39 stenges for trafikk fra øst ved Handeland og inne i Fedaheitunnelen ved avkjøring til Kvinesdal for trafikk fra vest.

I denne perioden pågår det parallelle arbeider i både Vatlandstunnelen og Teistedalstunnelen og østre del av Fedaheitunnelen.

15. desember 2019 - 1. mars 2020:

E39 er åpen for all trafikk.

1. mars 2020 - ferdigstillelse våren 2020:

Siste fase av tunneloppgraderingen omfatter tiltak i vestre del av Fedaheitunnelen. Dette vil kunne gi noe redusert fremkommelighet på E39 i perioder og fortrinnsvis på natt når trafikken er liten. Omkjøring via Feda sentrum kan også bli nødvendig i den forbindelse.

Detaljert gjennomføringsplan for disse arbeidene vil bli annonsert senere.

Endringer i planer kan forekomme. Planlagte stenginger og omkjøringer vil bli varslet og annonsert så tidlig som mulig, med tydelig skilting og anvisning av omkjøringsruter.

Allfarveg ber om at trafikantene viser hensyn og retter seg etter angitt skilting og dirigering.