Kystmat fra Kvinesdal på TV

Tirsdag 23.04 var det premiere på TV-programmet Kystmat kl 20.00 på TV2. Programmet er spilt inn i Kvinesdal.

Programinformasjon:

Kystmat – med Rune & Margit & Moi byr på spontan komikk, storslått natur, spennende opplevelser og mesterkokkelering i en frydefull blanding. I 2 sesonger av TV-serien logo kystmatFjellmat fulgte vi Rune Andersen, Margit Dale og Trond Moi på kulinarisk oppdagelsesreise i Setesdal. Nå har den matglade trioen lagt ut på tur igjen – denne gangen langs Sørslandskysten.

I Kystmat– med Rune & Margit & Moi møter vi Rune Andersen, Margit Dale og Trond Moi; en matglad komiker, en tradisjonsmatguru fra Setesdal og en kreativ mesterkokk, på kulinarisk skattejakt langs Sørlandskysten. Trond og Rune er født og oppvokst ved kysten, og elsker alt den byr på av spennende opplevelser og herlige råvarer. Fjellgeita Margit derimot, blir sjøsyk bare av tanken, og med gutta som læremestere får hun prøve seg på alt det en landkrabbe egentlig ikke kan noe om.

Episode 1

Rune og Margit reiser fra Kristiansand for å møte Trond i hjembygda Kvinesdal, og sammen legger de ut på en spektakulær kulinarisk kystreise. De fisker laks i Feda, dykker etter østers ved Sigersvoll og besøker fantastiske Lindesnes fyr. Dessuten lager Trond himmelske djevelegg, Rune havner på legevakta og Margit prøver å plukke delikatesser – under vann.

Episode 2

Rune & Margit & Mois kulinariske reise går videre; fra Lindesnes til Ny Hellesund. De møter kjøkkensjefen fra en undervannsrestaurant, lystrer krabber ved Underøy og besøker kunstneren Per Fronth i en gammel oljetank. Dessuten blir Margit syk og Trond vil forsøke å få sin «våteste» drøm oppfylt; å lage mat på Norges sydligste punkt, det vesle skvalpeskjæret Pysen utenfor Mandal.

Episode 3

Rune & Margit & Mois reise går videre; fra Kristiansand til Lillesand. De matglade musketerne mønstrer på den nesten 90 år gamle fiskeskøyta Rubb, har overlevelseskonkurranse på Oksøy, lager iskrem i Brekkestø og drar på rådyrbukkejakt i Bergesli. Dessuten må Rune «kaste inn håndkleet» og Margit blir utfordret til det hun frykter aller mest – å dykke i dypt vann.