Skriftstørrelse

  • Hjem
  • Nyheter
  • Ta hensyn til villreinen i påskefjellet

Ta hensyn til villreinen i påskefjellet

Vi ber alle skiturister i påskefjellet om å ta hensyn til villreinen og unngå unødig forstyrrelser av drektige simler.
Bilde av villrein
Snøkledde påskefjell er en forlokkende arena for mange nordmenn, og snart fylles fjellene våre av sol- og snøhungrige nordboere. Men det er viktig å huske at vi kun er gjester der, og å vise hensyn til de fastboende.

Villreinen er vanligvis svært sårbar for menneskelige forstyrrelser på denne tiden. Den har all grunn til å frykte oss, og også fredelige turgåere vil kunne utløse panikk og flukt hos dyra.

Villreinen er den eneste av hjortedyra der kalvefosteret helt og holdent bygges av moras kroppsreserver. Nettopp nå og ei tid framover vil kalvetunge simler bevege seg mot sine kalvingsområder, og etter en tøff og lang vinter er de svært sårbare og kan fort miste fosteret.

Reinen har en fenomenal luktesans, og er vindretningen riktig, får den vær av oss på flere kilometers hold. Det gjelder særlig simlene og ungdyra, mens bukkene vanligvis er mere tolerante.

Det har vært en svært tøff vinter for hjorteviltet, også for villreinen, selv om slektningene (elg, hjort og rådyr) i lavlandet har hatt det enda verre. Kvinesdal kommune har innført ekstraordinær båndtvang, men uansett skal hundeeiere holde sin gode venn under kontroll!

Så om dere treffer på villreinflokker, ta hensyn til vindretningen og forsøk å unngå unødige forstyrrelser. På forhånd takk og nyt påskefjellet!

  • Last updated on .

Kvinesdal kommune

Post- og besøksadresse:
Nesgata 11, 4480 Kvinesdal

Åpningstider:
Mandag-fredag kl. 08-15

 

Sentralbord: 38 35 77 00
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.Kommunenummer: 1037
Organisasjonsnummer: 964 964 076

Personvern og informasjonskapsler

Logg inn

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me